IMG_8604_960x169px

Stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop

Algemeen

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten.

Stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop

Voor de stimuleringsregeling ‘ Asbest eraf, zonnepanelen erop ’ kunnen tot 1 september 2015 nog aanvragen ingediend worden. Het bedrag (verschillend per provincie) dat beschikbaar is voor de regeling namelijk nog niet volledig benut. Mogelijk komt er daarom een verlenging van de subsidieregeling. In september wordt besloten of de regeling wordt verlengd tot eind 2016.

De regeling is bedoeld voor agrariërs, voormalig agrariërs of eigenaars van een voormalig agrarisch bouwblok (particulier) die zoeken naar mogelijkheden om efficiënt te produceren en de belastingdruk te verlagen. Het investeren in asbestsanering in combinatie met zonnepanelen kan door de combinatie van deze subsidieregeling en enkele fiscale aftrekposten daarom interessant zijn!

De subsidie is € 4,50 per vierkante meter asbestdak. Er moet minimaal 250 vierkante meter aan asbestdak gesaneerd worden. Het minimum aan geïnstalleerd vermogen van zonnepanelen is 5 kilowatt piek. Per aanvrager geldt een maximum subsidiebedrag van € 15.000,-. Bekijk vóór het indienen van een aanvraag eerst of er voor uw provincie aanvullende specifieke voorwaarden gelden.