IMG_8604_960x169px

Qredits passeert € 100 miljoen-grens verstrekte microkredieten

Algemeen

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten.

Qredits passeert € 100 miljoen-grens verstrekte microkredieten

Qredits heeft vandaag de grens van 100 miljoen euro aan verstrekte microkredieten gepasseerd. Sinds de start van Qredits in 2009 heeft de organisatie meer dan zesduizend mkb-ondernemers gefinancierd. Bij 70% van de gefinancierde ondernemers betreft het een startend bedrijf.

Qredits verstrekt microkredieten tot 50.000 euro en mkb-kredieten tot 250.000 euro aan startende en bestaande ondernemingen in Nederland. Naast de 100 miljoen euro aan microkredieten heeft Qredits ook 20 miljoen euro verstrekt aan mkb-kredieten. Momenteel wordt maandelijks 3,5 miljoen euro aan kredieten uitgeboekt aan gemiddeld 120 ondernemers. Hiermee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor het mkb.

Van de zesduizend ondernemers die Qredits heeft gefinancierd heeft 86% na drie jaar nog steeds een actief bedrijf en creëert aantoonbaar werkgelegenheid door het aannemen van personeel. Het default-/afboekingspercentage kredieten is slechts 5% van de kredietportefeuille. Dat is volgens Qredits te danken aan de persoonlijke begeleiding en coaching. De meeste klanten van Qredits maken de eerste jaren gebruik van een coachingsprogramma, gegeven door 600 vrijwillige coaches. Daarnaast heeft Qredits diverse e-learnings ontwikkeld om ondernemers te helpen bij de marketingactiviteiten en debiteurenbeheer.

De behoefte aan financiering binnen het mkb is nog altijd groot, zo constateert Qredits. De organisatie krijgt inmiddels tientallen aanvragen per dag, variërend van 5.000 tot 250.000 euro. De verwachting is dat Qredits de komende jaren verder zal groeien in kredietvolume. Nog dit jaar zal Qredits een werkkapitaalproduct introduceren om ondernemers te faciliteren bij tijdelijke kredietbehoefte.