IMG_8604_960x169px

Nogmaals verlenging verlaagd btw tarief voor de bouw

Belasting

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten.

Nogmaals verlenging verlaagd btw tarief voor de bouw

Sinds 1 maart 2013 is voor renovatie en herstel van woningen een tijdelijke belastingverlaging ingegaan. Deze belastingverlaging wordt met een half jaar verlengd, blijkt uit de begrotingsbesprekingen voor Prinsjesdag. Of de voorwaarden voor het verlaagde btw-tarief worden aangepast in de verlengingsperiode is vooralsnog onbekend. Dat zal op Prinsjesdag 2014 duidelijk worden.

Normaal gesproken betaalt de huiseigenaar 21% btw, maar met de belastingverlaging wordt een btw-tarief van 6% gehanteerd, af te rekenen over de arbeidskosten wanneer de bestaande woning (ouder dan twee jaar) wordt verbouwd of gerepareerd.

Het 6% btw-tarief geldt alleen op arbeidskosten en dus niet voor de materiaalkosten. Neemt u een architectenbureau in de arm dan kan deze voor het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen het lage btw-tarief berekenen, mits het architectenbureau ook de renovatie van uw woning begeleidt. Ook de arbeidskosten van op maat gemaakte goederen, zoals inbouwkasten, deuren, kozijnen en dakkapellen vallen onder het lage btw-tarief, mits deze goederen wel onderdeel gaan vormen van uw woning. Het aanleggen en onderhouden van tuinen valt ook onder de verlaging!